close
Címoldal > A médiák számára > Újdonságok

Újdonságok

Megkezdődött a pályázatok benyújtása a ’4. Nemzetközi Medis Awards’ díjra, amelynek célja, hogy 2017-ben is elismerért nyerjenek orvosaink és gyógyszerészeink kiemelkedő kutatási eredményei

A Medis gyógyszercég immár a negyedik egymást követő évben rendezi meg az orvosi kutatómunkáért járó nemzetközi Medis Awards-hoz kapcsolódó versenyt. A verseny célja, hogy felkutassa és díjazza a Közép- és Délkelet-Európában tevékenykedő orvosok és gyógyszerészek kiemelkedő klinikai kutatási eredményeit. Munkájuk elismerést és díjazást érdemel, hiszen jelentősen hozzájárul az orvosi diagnosztikai és kezelési eljárások fejlődéséhez, és számos előnyt hoz a betegek számára. 

„Örömmel fogadjuk, hogy a Medis Awards elismert klinikai kutatási díjjá vált régiónkban. Az elmúlt három évben nyolc országban tevékenykedő szakemberektől több mint 400 jelentkezést kaptunk, amely bizonyítja, hogy Európának ez a része bővelkedik kiváló orvosi és gyógyszerészeti kutatásokban. Eredményeikről a nagyközönség ritkán értesül. A Medis Awards átadásával szeretnénk megadni nekik a megérdemelt elismerést” – mondta el Tone Strnad, a Medis vezérigazgatója.

A jelentkezéseket az alábbi nyolc ország orvosaitól és gyógyszerészeitől várjuk: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Magyarország, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia. A beadványok a következő területeken nyújthatók be: aneszteziológia, gasztroenterológia, nőgyógyászat, gyógyszerészet, neurológia, szemészet, gyermekgyógyászat, tüdőgyógyászat (allergológiával) vagy reumatológia.

A jelentkezéseket nemzetközi szakértői bírálóbizottság értékeli. 

A beadványokat előre meghatározott kritériumok alapján a Dr Matija Tomšič professzor, a Ljubljanai Egyetem Orvosi Központ reumatológiai osztályának vezetője elnökletével működő nemzetközi bizottság bírálja el. A bizottság többi tagja: 

  • Aneszteziológia: Dr Nenad Karanović professzor, Horvátország 
  • Gógyszerészet: Dr Ivan Stanković professzor, Szerbia
  • Gasztroenterológia: Dr Milenko Bevanda professzor, Bosznia és Hercegovina
  • Nőgyógyászat: Dr. Ács Nándor professzor, Magyarország
  • Neurológia: Dr Sašo Stojčev professzor, Macedónia
  • Szemészet: Dr Barbara Cvenkel professzor, Szlovénia 
  • Gyermekgyógyászat: Dr Reinhold Kerbl professzor, Ausztria
  • Tüdőgyógyászat: Dr Branimir Nestorović professzor, Szerbia 
  • Reumatológia: Dr Branimir Anić professzor, Horvátország

A 2017. évi jelentkezési határidő 2017. szeptember 15., és ebben az évben a 2016. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. napja között közzétett vagy bemutatott munkák nevezhetők. A nyerteseket, akiket a horvát-szlovén szobrász, Jakov Brdar által alkotott „Bodočnost” (A Jövő) című bronzszoborral, emlékmedállal, valamint a jövőbeli kutatómunkát segítő pénzjutalommal díjazunk, a november 30-án Belgrádban tartandó díjátadó ünnepségen hirdetjük ki.

 

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.

Jelentkezések benyújtása: http://www.medis-awards.com/online-registration/  

További információ: awards(at)medis.si, www.medis-awards.com

Kövessen minket: LinkedInen

 

Küldje el jelentkezését, és váljon Ön is az elismert szakértőkből álló Medis Awards tagjává!

MEDIS HÍRLEVÉL
Az Adatvédelmi Nyilatkozatot tudomásul vettem.