close
Címoldal > A médiák számára > Újdonságok

Újdonságok

Új vezérigazgatóját köszöntötte a sikeres nemzetközi gyógyszerészeti vállalat, a Medis

Martina Perharič PhD, aki ezt megelőzően a Gyógyszer Divízió igazgatója volt, a posztját hosszú ideje betöltő vezérigazgató, Tone Strnad nyomdokába lépett. Tone Strnad, aki megalapította és 29 éven át vezette a Medist, a Felügyelőbizottság elnöke marad.

Martina Perharič PhD, gyógyszerész MSc, kutatóként kezdte pályafutását a Ljubljanai Orvostudományi Kar Patológiai Fiziológia Intézetében. A neurobiológiai tudományok területén szerzett doktoriját követően a Hoechst (később Aventis) leányvállalatánál, mint az innovatív gyógyszerek terápiás területeinek menedzsere kezdett el tevékenykedni. Néhány évvel később a Gyógyszer Divízió vezetését vette át a Medisnél, Ljubljanában azzal a reménnyel, hogy segíthet – kreatív, stimuláló és tanuló környezetben – egy piacvezető, független és nemzetközi orvostudományi marketing vállalatot felépíteni Európa ezen részén.

2018. január 1-én, a Medisnél eltöltött 17 év után átvette a vállalat vezérigazgatói szerepét. Már a jövőre koncentrálva, az új terjeszkedésekre vonatkozó gondolatait és terveit felelősségteljesen foglalta bele vezérigazgatói szerepébe:

»A Medis továbbra is megteremti a különbséget a jó és a kiváló termékek, szolgáltatások, munkavállalók és csapatok között, nagyban befolyásolva ezzel az emberek egészségét, akik betegségeik ellenére a Medisnek köszönhetően azon szerencsés helyzetben vannak, hogy a legjobb gyógyszereket használhatják. Szilárdan hisszük, hogy a Medis folytatni fogja erős és egészséges növekedését a kiváló alapjainknak: a tehetségeknek, a menedzsereknek, az erőforrásoknak, a kitartásnak és az erős akaratnak, a szorgalmas és intelligens csapatoknak, a tudásnak és a nyitott szíveknek köszönhetően; és még tovább fogunk fejlődni a gyors technológiai előrelépéseink és a folyamatos alkalmazkodásunk által– egy jobb, bátrabb, különlegesebb, innovatívabb és sikeresebb Medisért.

A termékeink sikeres piaci bevezetése és azok reklámozása az EU legtöbb piacán szintén a sikerünk jelentős részét fogja adni. Ezek olyan piacok, amelyekre még nem léptünk be, és amelyeken legújabb termékeinket tervezzük bemutatni, a már meglévő és az új partnerektől kezdve egészen az orvostudományi termékek, az orvosi kellékek és felszereléseken át a diagnosztikai és esztétikai gyógyszerekig azzal a céllal, hogy tovább fejlesszük a jelenlegi terápiás lehetőségeket.«

Karrierje során Martina Perharič PhD sok sikeres márka és egy kiváló együttműködő csapat kialakításához járult hozzá, akik számos innovatív gyógyszert vezettek be mindazon piacokra, amelyekre belépett a Medis, és ahol ezekre a gyógyszerekre komoly szükség volt. Ő a Naša lekarna magazin társalapítója és első szerkesztője is, valamint egyike azon kreatív elméknek is, akik a Medis, az orvostudományi és gyógyszerészeti kutatásért díjazottjai mögött állnak.

Tone Strnad megosztotta utódjával kapcsolatos gondolatait: »Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy irányításomat egy sok éve kollégámként dolgozó embernek adhatom át, aki osztja gondolkodásmódomat és fokozatosan vette át feladataimat az elmúlt pár év során. Óriási mennyiségű energiával, tudással, tapasztalattal és bölcsességgel bír.«

Tone Strnad, a Medis, d.o.o. alapítója, és az új vezérigazgató, Martina Perharič PhD (Fotó: Urban Modic)

 

2017. októberében, a Finance magazin a Medist Szlovénia 2016. év legnagyobb üzleti csoportjai és vállalatai TOP 101 rangsorában a 88-adikként, 73,2 millió euró éves árbevétellel és 7,9 millió euró nettó profittal rangsorolta. A Medis 2016. legsikeresebb üzleti csoportjai és vállalatai közé is bekerült, ahol 15. helyezést ért el (EBITDA különbözet 11.6% és 15.3%  ROA). A Delo magazin szerint 2017. október 30-tól a Medis Intago csoport, melynek legprominensebb vállalata a Medis, d.o.o., a 90. lett a top 100 szlovén vállalatok listáján az éves nettó értékesítési árbevétel alapján, 2016-ban.

Munkatársai óriási elszántsága révén, és az új technológiák, valamint a kiváló termékek használata eredményeképp a közel 30 éves időszak alatt a Medis aktív részt vállalt az orvostudományi kezelések fejlődésében a közép-európai piacon. Martina Perharič PhD, kiemeli a vállalat minden egyes alkalmazottja tudásának és kitartásának szerepét:

»Ahhoz, hogy egy olyan terhelő szektorban, mint a gyógyszerészet, és számos egymástól nagyon eltérő piacon biztos lábon álló vállalattá váljunk, olyan munkatársakból álló csapatokat kell kialakítanunk, akik folyamatosan egy közös cél érdekében dolgoznak és munkájukkal arra törekszenek, hogy az emberek részére jobb kezelési módot biztosítsanak. A legjobb eredmény egy gyógyult beteg! Természetesen szükségünk van specifikus képességekkel és személyes szakértelemmel rendelkező emberekre –de csak kiváló csapatokba rendezve tudunk igazi szakértői erőt elérni, amely cégünk legfontosabb alappillére.

Én személy szerint mindig értékelem az erőfeszítéseket, a pozitív hozzáállást és a fejlődésre való törekvést. Eredmények akkor születnek, ha biztosítod, hogy a munkatársak fenn tudják tartani a legmagasabb minőséget és haladást, élvezik munkájukat és megfelelő jutalomban részesülnek. Ez az alapja mindennek, amit a Medisnél képviselünk – ez a vízió belefoglaltatik minden munkaterületünkbe és a terjeszkedésre vonatkozó ambiciózus jövőbeli terveinkbe

A Medis egy piacvezető, független orvostudományi marketing vállalat a régióban. Válogatott innovatív gyógyszereit és sürgősségi orvosi felszereléseit Közép-Európában és a Balkánon 30 éve használják a páciensek kezelésére. A legkiválóbb globális gyógyszergyártók bízzák innovatív gyógyszereik marketingjét a Medisre. Több mint 100 innovatív gyógyszerrel, több mint 400 formában, a Medis lefedi a legtöbb gyógyszerészeti területet: neurológia, fájdalom, függőség, reumatológia, diabetológia, endokrinológia, gasztroenterológia, kardiológia, pulmonológia, onkológia, szemészet, gyermekgyógyászat, nőgyógyászat, sztomatológia, stb.

A Medis története 1989-ben kezdődött, amikor az alapítója Tone Strnad, Gyógyszerész MSc előrukkolt egy üzleti ötlettel egy gyógynövényes gyógyszertárra vonatkozóan, Ljubljanában. Majdem 3 évtizeddel később a Medis egy sikeres nemzetközi vállalat, mely több mint 10 országban üzemel.

A Medis belépett az orvostudományi oktatás területére is. A legújabb orvostudományi alap- és haladó folyamatok tanulására szolgáló szimulátorok, mint például az újraélesztési és intubálási folyamatok, szülési és vérzéses szimulációk telepítésre kerültek már számos intézményben Szlovéniában és külföldön is, lehetővé téve ezzel az új doktorok és nővérek generációi számára ezen fejlett szimulátorokkal történő gyakorlást.

A Medis kereskedelmi sikere és folyamatos kétszámjegyű értékesítési növekedése az alkalmazottain és kiváló termékeken alapszik. »Dolgozóink kiváló képességekkel és energiával rendelkeznek, valamint szenvedélyesen dolgoznak és együttműködnek. Ezek jövőnk alapjai. Tovább fogunk erősödni számos irányban, tovább bővítjük külföldi gyártók programjait, fejlesztjük saját termékeinket – néhány fontos lépést már megtettünk ezzel kapcsolatban az elmúlt évek során –és új piacokra terjeszkedünk.« mondja Tone Strnad.

A Medis fő székhelye Szlovéniában van, míg leányvállalatai működnek Ausztriában, Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában, Bosznia és Hercegovinában, Macedóniában és tavaly óta Bulgáriában. Jelenléte folyamatosan növekszik, így gondoskodva a páciensek számának növekedéséről Közép-Európában és a Balkánon. A piac ellátása 300 dolgozó által történik, legtöbbjük természettudományi és gazdasági egyetemi végzettséggel rendelkezik. Együttesen küldetésünk megvalósítására törekszenek, hogy – a páciensek számára hozzáférést biztosítsanak a modern, hatékony és biztonságos orvostudományi kezeléshez.

(Fotó: Aleš Bravničar)

MEDIS HÍRLEVÉL
Az tudomásul vettem.