close
Címoldal > A médiák számára > Újdonságok

Újdonságok

A Medis alkalmazottai elégedettek és elkötelezettek

A Medis alkalmazottai elégedettek és elkötelezettek

Minden évben a Medis összes leányvállalatánál  megkérdezzük az alkalmazottakat elégedettségükről és informáltságuk szintjétről, majd pedig elkészítjük a változáshoz szükséges lehetséges intézkedések tervét, mert azt szeretnénk, hogy a cégünknél mindenki valóban jól érezze magát.

2019-ben nem csak a munkahelyi elégedettséget mértük, hanem első alkalommal az alkalmazottak elkötelezettségét is. Megállapítottuk, hogy a Medis alkalmazottai nem pusztán elégedettek a munkájukkal, hanem elkötelezettek is, és sok energiával és akaraterővel küzdjük le a nehézségeket. A munkahelyi elégedettség index átlagosan 5.88 pont volt, ami mindössze 0,002 ponttal kevesebb a tavalyinál. Ez továbbra is jó eredmény, minthogy az alkalmazottak száma folyamatosan növekszik.

Összesen 265 alkalmazott töltötte ki a kérdőívet, így a válaszarány lényegesen magasabb, mint a múlt évben. Valamivel több mint 29 ezer választ elemeztünk ki. Az összesített indexen kívül az egyéni válaszok is magas munkahelyi elégedettséget mutatnak, mert az 5, 6 vagy 7 pontos válaszok aránya 76% volt.

Az egyes leányvállalatok eredményei is azt mutatják, hogy alkalmazottai (nagyon) elégedettek a munkájukkal. Két cég kivételével az összes újra elérte az 5,6 pont fölötti elégedettségi szintet. A lista első helyén az Ausztriában dolgozó kollégák vannak, és az elsők között szerepelnek a Bulgáriában és a Szerbiában dolgozók is. Ebben az évben valamivel kevésbé voltak elégedettek Horvátországban.

Mivel a legelégedettebbek a Medis alkalmazottai?

Általában a csapatokon belüli kollégákkal fennálló viszonnyal és a munka fajtájával volt a legnagyobb az elégedettség. Ez rámutat arra, hogy a Medisnél a munkaelégedettség fontos szempontját alkotják az emberek közti viszonyok, valamint hogy általában meg vagyunk elégedve a munkánkkal, és úgy érezzük, az a cég küldetésével összhangban van.

A múlt évvel összehasonlítva ezeken a területeken volt hangsúlyos az elégedettség növekedése:

  • felelősség mértéke a munkában,
  • munkakörnyezet
  • saját sikerünk érzése a munkában.

 

 

Ugyanakkor az előző évhez képest leginkább a menedzsereink velünk fennálló viszonya és a cég szervezettsége területén tapasztaltuk a legnagyobb csökkenést.

2019-ben nyolc területen lett 6 vagy annál magasabb az átlag.

Mi a helyzet az elkötelezettséggel?

A munka- és szervezeti pszichológia területén az utóbbi időben kezd megjelenni egy új trend, amelynek megfelelően egyre többet és egyre gyakrabban tanulmányozzák a munka iránti elkötelezettséget. A munkahelyi elégedettség önmagában nem minden; fontos, hogy az alkalmazottak elkötelezettek is legyenek. Így a cég és az alkalmazottak együtt alkotnak egy sikersztorit: a cég jól irányítja az üzletet, az alkalmazottak pedig elégedettek a munkájukkal.

A munkahelyi elkötelezettséget úgy lehet meghatározni, mint a munka és a munkahelyi feladatok végzése során tapasztalható magas szintű energia, elszántság és lelkesedés. Az elkötelezett alkalmazott produktívabb, erősebb benne a céghez tartozás érzése, kevésbé stresszes, és magánéletében elégedettebb. A munka nem teher számára, inkább az új kihívásokat látja benne.

Ebben az évben mértük először a Medis alkalmazottai körében a munkahelyi elkötelezettséget. A Medis Csoportban a munkahelyi elkötelezettség átlagos indexe 4,81 pont volt (1-6 skálán). Nagyon jó eredményt értünk el, hiszen a Medis Csoport alkalmazottainak majdnem 69%-ánál magas vagy nagyon magas a munkahelyi elkötelezettség szintje. Összehasonlításképpen: több országból származó adatok szerint átlagosan a cégek dolgozóinak 57,7%-ánál figyelhetők meg ilyen eredmények.

Az alacsonyabb elégedettség okának ismerete lehetővé teszi azok gyors és hatékony felszámolását; a jó gyakorlatok ismerete pedig lehetővé teszi, hogy azokat más területeken alkalmazva ott is növeljük az elégedettséget. Nem szabad elfelejteni, hogy a munkakörnyezetet és a kapcsolatokat együtt alakítjuk, így mindannyian tudjuk befolyásolni.

A Medisnél odafigyelünk a kis gesztusokra, amelyekkel szebbé tehetjük saját napunkat és a kollégák napját, és így hozzá tudunk járulni minden alkalmazott kreativitásához és jólétéhez. Emellett megpróbáljuk nyíltan kimondani a véleményünket, mert a kommunikáció ajtókat nyit és különösen fontos a jó munkakörnyezet további fejlesztése érdekében.

MEDIS HÍRLEVÉL
Az Adatvédelmi Nyilatkozatot tudomásul vettem.